Paella, en skat i det spanske køkken, er en ikonisk ret, som kræver teknik, kvalitetsingredienser og lidt tålmodighed. Der er mange variationer af paella, fra skaldyrspaella til blandet paella med både kød og skaldyr. At skabe den perfekte paella er en balanceret kunstform mellem brugen af kvalitetsingredienser og teknik.
Sådan gør du
Krydderurte blandingen
Forbered urteblandingen ved at kombinere de første 4 ingredienser, og sæt dem til side.
Tilbered Paella
Kom vand, safran og bouillon i en stor gryde, og bring det til at koge (ikke koge). Hold den varm ved svag varme. Rejerne pilles og udtages, men halerne skal forblive intakte; sæt dem til side.
Tilbered kød
Varm 1 spiseskefuld olie op i en stor paellapande eller en stor stegepande ved middelhøj varme. Tilsæt kylling; sauter 2 minutter på hver side. Fjern den fra panden. Tilsæt pølse og prosciutto; sauter 2 minutter. Fjern fra panden. Tilsæt rejer, og sauter 2 minutter. Fjern dem fra panden. Skru ned for varmen til medium-lav.
Sammensæt Paella
Tilsæt løg og peberfrugt; lad det sautere 15 minutter under lejlighedsvis omrøring. Tilsæt tomater, paprika og 3 hvidløgsfed; kog i 5 minutter. Tilsæt ris; kog 1 minut under konstant omrøring. Rør urteblanding, bouillonblanding, kylling, pølseblanding og ærter i. Bring det hele i lavt opkog; kog 10 minutter under hyppig omrøring.
Skalddyr
Tilsæt muslinger i gryden og læg dem i risblandingen. Kog 5 minutter eller indtil skallerne åbner sig; smid eventuelle uåbnede skaller ud. Anbring rejerne med hovedet nedad i risblandingen, og kog 5 minutter, eller indtil rejerne er færdige. Drys med 1/4 kop citronsaft.
Sidste touch
Fjern fra varmen; dæk med et håndklæde, og lad stå 10 minutter. Serveres med citronskiver, hvis det ønskes.
Spania
8. marts 2022 at 11:25Mums