Den nøjagtige oprindelse af churros er ikke helt sikker, men man mener, at de stammer fra Spanien i det 16. århundrede. En populær teori er, at spanske hyrder skabte churros som en let snack der var let at lave, mens de passede deres får i bjergene.
Churros var oprindeligt en simpel snack af stegt dej, men de blev hurtigt populære i hele Spanien og Latin amerika. I dag er churros populære i hele verden og serveres ofte som morgenmad, dessert eller snack.
I Spanien serveres churros ofte med en kop varm chokolade til at dyppe i. I andre dele af verden er churros ofte overtrukket med kanelsukker eller serveres med karamel- eller chokoladesauce til at dyppe i.
Alt i alt har churros en lang og fascinerende historie, og deres popularitet fortsætter med at vokse, efterhånden som flere mennesker opdager hvor lækker en snack det er til morgenmad og andre tider på dagen.
Sådan gør du
1. Bland vand, smør og salt i en mellemstor gryde. Bring det i kog ved middelvarme under lejlighedsvis omrøring.
2. Tilsæt melet til gryden, og rør kraftigt rundt med en træske, indtil blandingen danner en kugle og trækker sig fra grydens sider.
3. Tag gryden af varmen, og lad den afkøle i 5 minutter.
4. Tilsæt æggene, et ad gangen, og rør godt rundt efter hver tilsætning. Rør vaniljeekstrakten i.
5. Overfør dejen til en sprøjtepose udstyret med en stor stjernetylle.
6. 6. Varm vegetabilsk olie op i en stor, dyb gryde ved middelvarme, indtil den når 190 °C (375 °F).
7. Pres dejen fra konditorposen ned i den varme olie, og klip dejen af med en saks, så der dannes 15 cm (6 tommer) churros.
8. Steg churros'erne, indtil de er gyldenbrune, og vend dem af og til med en hulske, i ca. 2-3 minutter.
9. Tag churros'erne ud af olien med hulskeen og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
10. Bland granuleret sukker og kanel sammen i en lille skål. Rul churros'erne i kanelsukkerblandingen, indtil de er overtrukket.
11. Serveres varme med chokoladesauce eller karamelsauce til at dyppe i.
Skriv den mening